skip to Main Content

Citrix, RES en Terminal Server

Registerinstellingen voor Citrix

Office-invoegtoepassingen kunnen alleen worden gebruikt als deze aan het register zijn toegevoegd. Toegang tot de Office-invoegtoepassing kan worden gegeven op een systeembreed [HKEY_LOCAL_MACHINE] of persoonlijk [HKEY_CURRENT_USER] -niveau.
In een Citrix-omgeving raden we een toegang op persoonlijk niveau aan met Powerfuse.
Houd er rekening mee dat u ‘dword’ moet gebruiken voor laadgedrag
Voor meer informatie, zie de paragraaf ‘Registerinstellingen voor de benodigde sleutels.

Genoeg geheugen voor het starten van Microsoft Office

Citrix wijst geheugen toe voor het opstarten van de pc. Dit omvat het opstarten van Office. Wanneer Office laadt, compileert het ‘.Net-code’ in het geheugen.
Zorg ervoor dat u voor enige tijd voldoende geheugen toewijst om Office deze bewerking te laten voltooien (dit is afhankelijk van het aantal gebruikers per server).
Als het niet klaar is, haalt het geheugen Citrix het geheugen naar beneden en wordt de opstarttijd van Office teruggebracht tot 20 seconden of meer.

Office 2013-instellingen en RES

Let op – Oudere instellingen in RES Workspace Manager hebben een standaardinstelling voor de Office .doc-extensie van Office.
Dit is een standaardinstelling in Office en kan worden bekeken onder Office-instellingen. Deze instelling moet niet worden gebruikt in combinatie met dStyle!
Wanneer dit is ingesteld in RES, wordt dit echter niet weergegeven in de Office-client. Zorg er dus voor dat deze niet is ingesteld in RES.

Back To Top